Produse lactate romanesti


Five Continents Group – BRANZA DE BURDUFūüĎćūüĒĚ
Un produs traditional foarte apreciat, branza de burduf este una dintre cele mai vechi sortimente de branza fabricate la noi, atestata in numeroase scrieri inca din sec. XIV. Acest produs deosebit se fabrica prin framantarea casului maturat din lapte de oaie si vaca. Este idealńÉ servirea alaturi demamaliguta sau in diverse produse culinare: sufleuri, pateuri, placinte sau crochete.
Va dorim pofta buna!

5 motive pentru a consuma urda mai des.

‚̧ԳŹMareste masa musculara
Urda contine aminoacizi ramificati, ce construiesc fibra musculara.
‚̧ԳŹProtejeaza ficatul
Aminoacizii cu sulf din urda sunt benefici pentru ficat Рil protejeaza si il ajuta sa se regenereze, dar si pentru rinichi, motiv pentru care bolnavii cu afectiuni hepatice si renale ar trebui sa consume zilnic urda.
‚̧ԳŹRecomandata celor cu colesterol crescut
Ca urmare a faptului care mai putine grasimi – de patru ori mai putina decat telemeaua, ea este recomanda persoanelor cu hipercolesterolemie.
‚̧ԳŹAre foarte putina cazeina
Urda este un produs valoros deoarece nu contine aproape deloc cazeina, proteina majoritara din lapte care nu poate fi digerata corect de tubul digestiv al omului.
‚̧ԳŹEste utila in dietele de slabire
Urda¬†este recomandata intr-un regim de slabire, indiferent care este acesta.¬†„Urda¬†are in compozitie aminoacizi care scad masa grasa si o cresc pe cea musculara. Prin urmare, este ideala in curele de slabire”, explica dr. Gheorghe Mencinicopschi, care recomanda consumul urdei de 4-5 ori pe saptamana.
Urda da rapid senzatie de satietate, pentru o lunga perioada de timp, avind o densitate nutritionala mare. Specialistii recomanda ca urda sa fie consumata la micul dejun, la ora 10 sau la ora 17, in intervalele in care glicemia scade, in mod natural.